Lisans ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi'nde tamamladı. Doktorasını 2022 yılında YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'nden (FBE) “Kapadokya Bölgesi Alkali ile Aktive Edilmiş Volkanik Tüflerinin Tarihi Yığma Yapılarda Kullanımının Araştırılması” başlıklı teziyle aldı. Bu tezi kendisine 2023 yılında YTÜ FBE tarafından “Mimarlık Alanında En İyi Tez Ödülü ”nü kazandırdı. Ayrıca teziyle ulusal bir patent aldı. 2023 yılına kadar YTÜ'de öğretim görevlisi olarak betonarme, çelik, ahşap, yığma ve yüksek binaların taşıyıcı sistemleri ve malzemeleri üzerine dersler verdi.
Araştırma alanları arasında miras koruma, yapısal hasar analizi, malzeme analizi ve karakterizasyonu, atık kullanımı, alkali aktivasyonu, jeopolimerler, tarihi yapılarla uyumlu sürdürülebilir malzeme üretimi, restorasyon, yeni malzemelerin yerinde uygulanması, yerinde tahribatsız ve tahribatlı testler ve mimaride yapay zeka uygulamaları yer almaktadır. Bu konularda çeşitli makaleler, kitap bölümleri ve yayınlar yazmıştır. Ayrıca, sürdürülebilirlik, tarihi binaların restorasyonu ve kültürel mirasın korunması konularına odaklanan çeşitli ulusal ve uluslararası çalışma gruplarının üyesidir.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve çeşitli araştırma proje destek birimleri tarafından desteklenen tamamlanmış ve devam eden çeşitli disiplinlerarası proje gruplarında araştırmacı ve bursiyer olarak deneyim sahibidir. Bu projeler sonucunda çeşitli yayınlar üretmiş ve patent başvurularında bulunmuştur.